Най-големият ни летен курорт Слънчев бряг“ открива днес летния сезон с

...
Най-големият ни летен курорт Слънчев бряг“ открива днес летния сезон с
Коментари Харесай

Слънчев бряг откри сезона, но с едва с 20% отворени хотели

Най-големият ни летен курорт „ Слънчев бряг “ открива през днешния ден летния сезон с към 20% отворени хотели.  Очакванията са по-голямата част от базата в курорта да проработи в идващите дни. 

Цените на плажните продукти са понижени на половина  – 5 лв. за чадър и шезлонг, а престоят на синята зона се заплаща по 2 лв. на час.  Курортът, който всекидневно се цялостни със западни туристи, в този момент разчита главно на българи и на румънци.  

Първите туристи, които се чакат в курорта са румънци и поляци. „ На 15-ти юни чакаме първия чартър от Холандия, а на 17-ти от Белгия. Въпреки че в този момент са отворени едвам 20% от хотелите, настройките това лято са да отворят по-голяма част от хотелите в „ Слънчев бряг ”, съобщи Теодор Пастармаджиев, член на УС на Съюза на притежателите в курорта.

Браншът упорства за облекчение на изискванията за влизане на туристи и от други страни , посредством сключване на двустранни протоколи за отпадане на PCR тестовете.

От през днешния ден в курорта стартират да работят режимите и изискванията, които са нужни за безпроблемното протичане на летен туристически сезон 2021.  Контролен режим на достъп , който се супервизира посредством девет броя КПП-та, както и от мобилни патрули.  Паркирането в синя зона  в комплекса също ще се заплаща на цена от 2 лева на час. Тази година паркоместата в синя зона са увеличени на 1 100, със 100 нови места, съобщи БГНЕС. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР